NAUJIENOS
"Sparnuotas džigas" - naujas žodis žvejyboje!
2015-07-31

"Sparnuotas džigas" - naujas žodis žvejyboje!

 

Kuo jis skiriasi nuo standartinio džigo:

1. Krisdamas turi savo žaidimą (svyruoja).

2. Leidžia pakankamai lengvai pravest masalą virš krūmu.

3. Tai lėtina masalo kritimą iki dugno. Teoriškai, tai duoda laiko grobuoniui suprast ar pulti masalą ar ne.

4. Lengviau praeina tarp povandeninių žolių.

5. O SVARBIAUSIAne žiurint į orus ir žvaigzdžiu palankumą, jus nebeliksit be žuvies.

 



"Sparnuotas džigas" – tai svarelisžalvario, įterptas į plastikine plokštele. Iš vienos puses, dažniausiai prie dydesnes plastikines puses, pririšamas arba prijungiamas per segtuką pavadėlis arba valas. Iš kitos puses, su žiedelio pagalba arba specialaus segtuko prisegamas kabliukas su silikoniuniu masalu, strimeriu, paraloninia zuvyte ir t.t..

 

 

 

"Sparnuotas džigas" – tai žymiai daugiau negu tiesiog greitas masalo pakilimas ir jo lėtas kritimas. Tai naujos krypties koncepcija spiningavimo žvejyboje, atverianti milžiniškas dzigavimo galimybes. Eksperimentai parodė, kad tinkamos dydžio ir formos “sparnai”, leidžia svareliui ir masalui žaisti kaip vobleris! Visi mes žinom, kad voblerio amplitude ir virpesiu dažnis priklauso nuo jo lopetėles dydžio. Tokia pat priklausomybe nuo lopetėles dydžio turi ir "sparnuotas džigas".

 

 

Šianden mes turim "sparnuotus džigus" 2, 3, 4, 5, 7, 9, 11, 13, 15 gr svorių. Kiekvienas svarelis komplektuojamas vienu iš keturiu tipu “sparnu”: mazu (S), vidutiniu (M), dydeliu (L) ir labai dydeliu (XL).